יום שלישי, 2 בפברואר 2016

מקומות ה'בר-שף' של 'ברנז'ה' שרונה - חוויה בלתי נשכחת!


זה היה אחד הערבים המטורפים. התארחתי על 'בר שף' של מסעדת ברנז'ה. 'בר שף' הינו מתחם בר הממוקם ממש בתוך המטבח של מסעדת 'ברנז'ה' במתחם שרונה. מתחם ה'בר שף' מכיל עד ארבעה מקומות, זה בעצם לשבת במטבח של המסעדה, כל המנות מוכנות מול עיני הלקוחות ומוצגות בפרזנטציות משוגעות. על החתום - שף שאני מ-אוד מעריכה. שף דן יושע (אבו שדיד לשעבר) שעושה בתל אביב מה ש'מחניודה' עושים בירושלים. כל המנות במיצג משוגע נעשות מול העיניים במטבח. כמו להיות באמת בתוך ריאלטי של מטבח של מסעדה סופר מצליחה. 


הגעתי ל'ברנז'ה' לערב שלם של חוויה של טעמים ומיצגים. אחרי שחיממנו את הקנה עם צ'ייסר קמפרי וג'ין התחלנו את עם שיפוד סלקים, עם סירות אנדיב, גבינת סופי ובלסמי. שיפודי מתכת דפוקים על בלוק עץ! התחלה עם דפיקת שיפודי מתכת על בלוקי עץ, רק הודיעה לנו שעומד להיות ערב מיוחד. גבינת הסופי היתה סופר מיוחדת עם טעם מדויק וסופר נימוח. שעשה לכולנו חיוך על הפנים. 

המשכנו עם מנת מדף. אכן - מדף שפורק מאחד המשרדים והפך שותף ב'בר שף' של בנרז'ה. דן מתח חוטי דייג על ידיות מדף ועליהם הניח אינטיאס טרי-טרי עם ירקות שורש בחומץ תפוחים וסלק. אט אט נתלו על החוטים כמו כביסה על חבל: סלק, פרוסות שורש סלרי, שורש פטרוזליה, גזר, כרובית אלמוג, צנון. על המדף איים של יוגורט של שומר בר, תפוזים, אשכולית אדומה, שמנת חמוצה מצומצמת בשום. ובצד טרטר טונה עם ארבע סוגי עגבניות חלקן שרופות, חלקן מבושלות וחלקן חיות עם טעם מעושן, עם ג'ינג'ר, ראש סלרי וטוביקו שחור. לא רק מנה יפה, אלה סופר טעימה. זה בעצם שתי מנות על המדף - האינטיאס התלוי עם הירקות היה מעולה. הירקות נחתכו דקיקות-דקיקות ויכלו לספוג מארומת הרוטב בו הושרו. טרטר הטונה היה אחד הטובים שאכלנו לאחרונה. הג'ינג'ר הוסף עוקצנות, העגבניות הוסיפו רכות-פריכות והתיבול סביב היה מושלם! טרטר השנה!!!


אם חשבתם שעד כה פרגתי רבות... אז מהקרפצ'יו של ה'ברנז'ה' באה הישועה. אחת ממנות הקרפצ'יו היותר מפתיעות שאכלתי. עם גבינת מנצגו צעירה (במקום הפרמז'ן הבנאלית) קולי נענע, שקדים במקום צנוברים. הכל שוב - מוגש כאיים-איים על בלוק עץ לצד שיפוד מעוקל עליו ירקות ירוקים, פלפל אדום, פלפל ירוק כבוש. מנה פשוט מושלמת. 

במנה החמה שלנו זכינו לראגו פטריות עם 5 סוגי פטריות בשמנת, וורמוט, טימין, מרווה, ביצה חצי קשה, שאלוט, ענן פיקורינו וזר אספרגוס. הכל הוגש על כלי זכוכית עומד ומודלק. אחת ממנות הפטריות הטעימות שאכלתי  - פשוט לקחת כף לחתוך טיפה מהביצה, קצת מהראגו הקרמי-משובח הזה. ולהתענג. עננות של אושר! 

עלתה ובאה גם מנת ריזוטו מלוח על בסיס סלט צ'רצ'י עם לימון כבוש, זרעי כוסברה. מוגש על דלעת יפנית חתוכה בגסות, צלויה במקום. עם מרווה דלוקה. 

הבשרנית של הערב היתה מנת דג פרידה מטוגן שלם, מנת על בסיס הפטרוזליה. ציפס שורש פטרוזליה, קרם שורש פטרוזיליה ומי פטרוזליה לבצוק מעל הדג. מושלם. מלא ומעוף ו... זהירות צ'יפס שורש הפטרוזילה ממכר!!! גם כשהיינו מלאים סירבנו לתת למלצריות לפנות. לא צריך כלום, רק לטבול בקרם ולאכול. דן - לא הפסקת להפתיע ולרגש אותנו לאורך כל הערב.


סיום ערב שהוא חוויה וגם ביקור במטבח שהוא מעבדה של יצירה, חתמנו עם קינוח של 'ארוחת בוקר'. איים-איים הונחו על השולחן שלנו, בתפקיד האבוקדו - קרם פיסטוק, בתפקיד גבינת השמנת - שמנת חמוצה עשויה במקום, בתפקיד סלט הירקות - סלט פירות, בתפקיד החלווה  - שערות חלווה, בתפקיד הלחם - חלה מטוגנת בקינמון. ובתפקיד מיץ התפוזים - שאט וודקה תפוזים. אם ידענו שעד כה שדן בעל מעוף. הוא לא הפסיק להוכיח את זה לאורך כל הערב. עם רף שרק עלה בין מנה למנה.

אם אתם רביעייה ורוצים לחגוג כהלכה עם מנות שלא בתפקיד אלה לתת דרור לשף באמת לרגש אתכם - כמובן שהחוויה הקולינרית שזו כוללת מופע ויזואלי מרהיב.

חוויה וטעם אדירים!
מומלץ בחום!!!

בר שף - ברנז'ה
מתחם שרונה
תל אביב


המוצרים של ד"ר קרבלניק

אני אוהבת מוצרי קוסמטיקה וטיפוח. כששמעתי שיש ליין טיפוח מבית היוצר של רופאה בישראל, הייתי חייבת לנסות. ד"ר קרבלניק היא מומחית לרפואת ...