יום חמישי, 3 בספטמבר 2015

מכורה - 'עלה גפן' זה הסם הקולינרי שלי!



אחד המקומות הטובים ביותר שקיימים בארץ זו מסעדת 'עלה גפן' על כביש קריית אתא בצפונה של חיפה. הביקור הקודם שלי ב'עלה גפן' הותיר בי חותם שאף מסעדה לא עשתה. 
הייתי חייבת לחזור שוב... כמו חולת אהבה, כמו מכורה, 'עלה גפן' זה הסם הקולינרי שלי! 
אני עדיין זוכרת את צוואר הכבש הממולא של 'עלה גפן' שהותיר אותי ללא מילים, בשקט מופתי, אוכלת ומתענגת.



הפעם בחרנו מנות שטרם טעמנו. ככה אט-אט אטעם את כל המנות מידי של השף האגדי עומר אליוואן.

עומר הוא חלוץ המטבח הערבי המוקפד, האלגנטי. לפני כעשור תל אביב רעשה שהחל את עבודתו בחג' כחיל ודברה אודות הסלטים המפתיעים והיד הייחודית של עומר. 

התחלנו את הערב עם מדליוני בטטה על אבקת זיתים שחורים וגבינת עיזים. הבטטה היתה צלויה בדיוק נגיס, שילוב גבינת העזים ואבקת הזיתים השחורים. יצר שילוב שרק אפשר לחלום עליו. כבר התפעלנו בביס הראשון. 
אחריו בא קרפציו סרבס - פרוסות סברס עם כדורי גבינת לבנה בלאדי, שקדים פרוסים ורכז רימונים. אין ספק שעומר יודע לשלב בין ירק לגבינה בצורה מופתית. סלט החמוציות הכיל שמיר ונענע קצוצים עם חמוציות ושקדים חצויים קלויים. והיה מרענן בחמצמצות כיפית ומענגת. סלט אדמה - סלק כבוש עם כדורי גבינת עזים על מצע קרמבל אגוזי מלך בליווי יוגורט. במנה זו עומר הפתיע עם שיעלוב מעולם הקונדיטוריה. הוא השף היחיד שטמעתי במנה המלוחה שלו שימוש בקראבל. מפתיע ומענג. 


סלט פלאח קלאסי עגבנייה, מלפפון, נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, בצל סגול וצנובר קלוי - אומנם היה סלט פשוט, אבל כזה שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. מלא צנוברים, נענע שהוסיפו לו גוף וחיים. גם חומוס הבית היה משובח. 'הוספתי לו קצת אהבה' אמר עומר. אין מה לעשות מרגישים את האהבה הזו בכל ביס. 

בראשונות החמות הגיעו אלינו קובה בורגול מטוגן ממולא בשר. אחד הקובות הטובות שטעמתי. שהוגשו על מצע עדשים שחורות ובצל. יחד עם חציל קלוי עם ערוגת סילאן וצנוברים יחד עם ריקוטה. מנה שאני זוכרת שכבר הפתיע אותי בביקור הקודם. יחד עם עלי גפן. הכלהוגש עם נטיפי קרמים שעומר מכין במקום: קרם סלק, קרם בטטה, קרם חציל שחור, וטחינה. ככה עוטרה הצלחת בקשת מרהיבה. אמרתי כבר שאין על עומר?  


              אין מה לעשות - כשהשף הממונה הוא עומר עליוואן, לי נותר רק להינות. 
פילה דניס מעולה צרוב על הפלאנצ׳ה בליווי קרם חומוס, ארטישוק אלה רומאנה, אפונת שלג ופול ירוק בליווי שמן ירוק. היתה העיקרית המעולה שלי. חמצמצה, רעננה ומלאה חיים. עומר כמוני אוהב את העולם החמוץ היותר מסקרן ואני איתו! 
קבב חלאבי המוגש בתוכה פיתה אפויה בטאבון על קצוות הצלחת היתה אחת ההפתעות, פשוט טקס יפייפה לשעת ערב. המלצר חתך לנו את שולי הפיתה מהצלחת וגילה לנו עולם מופלא של קבב ברוטב של עצמו עם עגבניות צלויות. עונג. 


כנאפה מוגש עם פיסטוק חלבי בליווי קנל סורבה היתה לקינוח מעלף, לסיום של ערב מענג. עומר משתמש בגבינה ערבית יחד עם גבינת עיזים (היחסיות שמורה במערכת). ועושה את המנה יותר קלילה וממכרת. לא מתוקה מאוד והכי כיף - מרגישים שזו לא עוד כנאפה אלה עם היד של עומר עליוואן. 

המלצתי ממליצה ואמליץ! 
עלה גפן
דרך ההסתדרות 271 חיפה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

חנוכה עם CIRCO CIRCO!

הקרקס הבינלאומי מגיע הישר מדרום אמריקה לשמח את ילדי הדרום! מה בתכנית? קרקס CIRCO CIRCO"", קרקס בינלאומי  שמשתתפיו נמנים עם גדולי ה...