בימי שישי של שמש חורפית כל מה שבא לי זה לשבת על השדרה בתל אביב, לשתות קפה ולאכול ארוחת בוקר, תוך כדי השקפה על הנוף. מזל שמלון ביסטרו רוטשילד פתח בארוחות בוקר נהדרות. על רוטשילד 96 ממוקם המלון הרומנטי ביותר בתל אביב. גם המתחם הפנימי שלו מעוצב מהמם, אבל אנחנו כאמור, העדפנו את הישיבה בחוץ עם הפנים לשדרה.
על המתכונת, חמשת מזטי היום המוגשים ללא הגבלה, מנה מהתפריט (יש סלטים, אומלטים, שקשוקות, מנת קרואסון צרפתי עם קממבר ועוד), סלסלת לחמים, שתייה חמה וקרה כולל קינוח והפתעה.
עוד לפני שהגיע המזטים, הגיע אלינו הפתעת היום - חלב שקדים מוכן במקום עם תמרים ואגוזי לוז המוגש עם מדלן טעים. תקשיבו, זו היתה הפתעת השנה. המשקה היה כל כך טעים, ארומתי ואגוזי, טעים ונשתה בשלוק אחד. פשוט לא יכולנו לעזוב אותו, סופר מוצלח, טבעוני, מתקתק, פשוט מושלם.
בשלב המזטים ציפינו למזטים בנאליים על חציל בטחינה/סלט חריף וכו... טעות וטוב שכך!! ככה זה השף הגיע למלון במיוחד מספרד! קרם פלפלים ואגוזי לוז היה מעולה! קרם פרש בתיבול חמצמץ עם פרוסות סלק היה מעולה וטעים שלא הפסקנו למלא ממנו עוד ועוד. התאום המוצלח שלו היה תרד טרי שבושל עם שמנת. מזט שנשמח אם היה כל יום. עדין בטעמו, שגם מורגש טעם התרד וגם טעם השמנת בעדינות וטוב טעם. גם כמות התרד היתה נכבדת. גם סלט הסלוניקי היה טעים וגם קרם הארטישוק והבצל המקורמל היה מוצלח. את הסלסלת הלחמים עיטר מכחול למריחת החמאה ההולנדית, שמן הזית וריבת עגבניות השרי. אהבנו את ההשקעה.
לעיקרית לקחנו שקשוקה ירוקה שהגיע במרקם אחיד ולא חלק שהכיל ירקות ירוקים של תרד, כרישה, אפונה ויין לבן. המנה האהובה יותר היתה טרטין תרד מאודה בחמאה ויין לבן על חלה קלויה וגבינת טולום טורקית. וואו וואו וואו, זו לא נשמעה המנה הכי טובה בתפריט, אבל לדעתנו היא עוקפת את כולם בסיבוב. אל התרד התווסף הפעם אספרגוס שעשה לנו טוב, החלה היתה טרייה וחמאתית, הטולום הוסיף מליחות לעדינות התרד. פשוט מנה מפתיעה ומצויינת. אהבנו וחיסלנו את המנה תוך שניות. גם עוגת הגבינה שהוגשה לקינוח והשקיפה יחד איתנו על השדרה עשתה לנו טוב!
אהבנו!
The Rothschild Hotel Bistro
רוטשילד 96 תל אביב
*בקרוב גם ארוחות ערב! ואנחנו נדווח מהשטח!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה