אני בחורה של טעמים חזקים, לא מתנצלים, עסיסיים, מלוחים או חמוצים. מה שצריך - טעמים אותנטיים כמו המתכונים המקוריים. רוב המסעדות בארץ מתאימות את המנות לחך הישראלי ומנחמדות אותם בהחלשת טעמים. כמה טוב שיש נווה מדבר של טעמים אמיתיים. SAMUEL הבלקנית של ידידיה פרנקל בתל אבי עושה לי שמח בפה.
SAMUEL הוקמה על ידי שמואל בן בסט השף הבלקני. והיא בדיוק מה שרציתי.
תחילה פתחנו שולחן עם מזאטים של פתיחה עם סלט שעועית לבנה, חציל וגמבה קלויים מצויינים, צזיקי, כבד קצוץ וגולת הכותרת שמאוד אהבנו - איקרה נהדרת. הכל הוגש עם רבעי לאפה חיטה מלאה. פתיחה שמחה לערב מיוחד.
המשכנו עם מנת פלפל מטוגן עם פירורי לחם ממולא גבינת פטה שהיה נהדר גם הוא. באתי במצב רוח חלבי אבל אבל המנה הבאה פשוט היתה נהדרת לכל חך. סיגר בלקי מבקר וטלה. סיגר מעולה מלא בשר, אך שומר על אווריריות, פריך ולא שמן מידי. פשוט סיגר מעולה.
המשכנו עם שתי עיקריות - שישקבב טורקי על לאפה, לצד אורז ירקות וטחינה ירוקה. שוב גם פה הבשר הפתיע לעשות והיה מצוין, עסיסי, עשיר בטעם פשוט מעולה!

אהבתי מאוד!
SAMUEL
ידידיה פרנקל 64, תל אביב
*ימי חמישי יש גם הופעות חיות (ותמיד טעמים טובים)
https://www.facebook.com/samuelbalkanfood/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה