יום חמישי, 12 בינואר 2017

מלכת הפיצריות בתל אביב

הפיצה של הפיצה!
'הפיצה' היא ה-פיצרייה של בוגרשוב כבר עשור. מה שהתחיל כמקום קטן המגיש פיצה בלבד, גדל ונהפך למוסד אוכל איטלקי. הכול אודות לחומרי הגלם הטובים שבמנות (ללא שמנים וסוכרים), להכנה מדויקת של המנות ולצוות עובדים ובעלים נאמן.
אחד הקריטריונים לבחינת מסעדה טובה, זה לבדוק כמה זמן מחזיקים העובדים במקום בקשר ישיר ואצל 'הפיצה' זו מערכת יחסים של שנים.
הפיצה, בוגרשוב 51 
ניוקי פסטו
אני החלטתי לפתוח שולחן לרגל חגיגות העשור שיחגגו ביולי ולתהות על קנקנה.
ערב חורפי לא מנע מ'הפיצה' להיות מלאה עד אפס מקום. 
אנחנו התחלנו את הערב שלנו - כמו כל ארוחה עם סלט. מבין השמינייה המנצחת של 'הפיצה', בחרתי סלט עם גוון קצת אחר. סלט פרגולה עם פתיתי פסטה מיובאים מסרדיניה, עגבניות שרי, צלפים, זיתים ובזיליקום. התשובה של 'הפיצה' לסלט פסטה קר, עם פתיתים איטלקיים גדולים וטעימים שהוסיפו בשרנות לסלט מתובל כהלכה ועסיסי.
המשכנו עם ניוקי ריקוטה ופרמז'ן ברוטב פסטו וצנוברים. הניוקי הזה הוא מנה ראשונה וטוב שכך - אין לכם מושג עד כמה הוא ממכר. משום מה - תוך דקות ספורות הוא חוסל. קרמי, נימוח, עם פסטו טרי-טרי ואיכותי. פשוט מנה מצוינת.
הפסטה הום מייד של 'הפיצה'
במשפחת הפיצה לקחנו את פיצה 'שנות ה 70' עם זיתים מוצרלה, אורגנו, רוטב עגבניות וזיתים. אין לי מושג איך הגיעו להרכב הזה, אבל משהו בפיצה הזו באמת החזיר אותי לילדות. אולי האורגנו הטרי, אולי הפשטות ואולי האהבה ששמים בפנים. פיצה מעולה וטעימה. טעמנו גם את גרסתה החריפה וגם אותה - שאבנו עד תום.
גם פסטת חמאת עגבניות הייתה נימוחה ומנחמת. אומנם מדובר בפסטה פשוטה, אך טרייה וטובה. 
לשלב הקינוחים הקשה הזה לא היינו מוכנים. ציפינו לפחות או יותר טרמיסו הום מייד. קיבלתי רשימה מפורטת של קינוחים תוצרת בית. דגמנו רק ארבעה. תותים וגבינת שמנת עם שטרוייזל, גרף מחמאות ובצדק, בזכות מתיקות מתונה וכיפית. יש נטייה לקונדיטורים להכין קינוח מפוצץ סוכר בשביל, שהקינוח יחזיק מעמד. פה הכל טרי ועם רמת סוכר נכונה. 
מסקרפונה זביון היה לקרם מסקרפונה מעולה עם אפסרסו שמיתן מתיקות ועוגיית שקדים איטלקית מעולה בצד, שגרמה לנו לתבול ולהינות מהקרם.
הקינוח הכי אלוהי היה טרמיסו. כמה פשוט - ככה טעים. הטריק פה לא רק היה מתיקות מתונה, אלה באספרסו שהקפיץ את הבישקוטים ועשה לנו טוב.
חובבי השוקולד המושבעים יאהבו את מנת הנמסיס שוקולד עם קצפת מעולה ודובדבני אמרנה. 

אהבנו כל ביס ושאבנו כל פירור, 'הפיצה' זה כבר מזמן לא רק פיצה, זה מטבח איטלקי עם פיצה שהיא 'המלכה האם' לפיצריות בתל אביב

הפיצה
בוגרשוב 51, תל אביב
א-ה 11:30-00:00
ו 11:00-16:00
שבת 18:00-00:00


ארוחות שישי בחינוואי הרצליה - הפתעה טעימה !

 כבר כמה חודשים ששף רן דישוני מארח ארוחות פרטיות בתוך מעדניית חינוואי בהרצליה פיתוח. רן וחבריו מארחים לארוחות עד כארבעים איש (אפשר להושי...